Sunday, October 25, 2009

Coretan dari hati..

Bismillahirrahmanirrahim…

Hampir setiap petang bumi UTM dibasahi hujan. Tiba-tiba datang menjenguk dalam kotak fikiran penulis akan seraut wajah saudara perempuannya yang telah lama tidak bersua walau berada di bawah 1 logo IPT yang sama “KERANA TUHAN UNTUK MANUSIA”.

Hati enggan berprasangka mengapa dia menjauhkan diri.. Jika diimbas kembali seketika dahulu, dia yang penulis kenal adalah seorang yang sangat bersemangat dalam urusannya. Bermula dari titik tolak perkenalan dengan seorang akhwat yang asalnya tidak disukainya, sehinggalah bertukar menjadi sahabat yang dia kagumi. Semangat yang sentiasa mengiringi jejak langkah dakwahnya sebenarnya dikagumi oleh penulis. Dia yang penulis kenal amat mudah untuk mentajmi’ mad’u. Sikapnya yang peramah dan mudah didekati menyebabkan orang lain mudah mesra.

Jatuh bangun usahanya dalam menyambung rantai-rantai perjuangan Rasulullah saw masih segar dalam ingatan penulis serta kegigihannya dalam berekonomi amat penulis kagumi.. dan ia masih kekal hingga sekarang..

Entri ini bukan bertujuan untuk meng’glamor’kan atau sengaja mencari publisiti.. ini hanya satu coretan dari hati penulis akan kerinduan yang mendalam kepada saudara seimannya, kepada akhwatnya yang tercinta..kerana begitu sukar untuk penulis menghubunginya..

Walau apapun, penulis sentiasa mendoakan yang terbaik buat mujahidahnya agar semangatnya terarah, dan semoga dia gembira selalu.

Ukhti, ana dah lama tak melihat senyuman mu..

Buat akhwat fillah tercinta, SEMOGA BERJAYA DALAM FINAL EXAM kali ini.. yang masih belum hantar assignment (hantar cepat..), yang masih belum siapkan assignment studio (siapkan cepat!), yang belum habiskan lab project ( habiskan juga..), yang belum siapkan PSM1 (jangan tangguh-tangguh!)

MAY ALLAH BLESS YOU ALL..

No comments:

Post a Comment